Robin in de regio

Organisatie
zij-instroomtrajecten

Meer informatie of een aanvraag doen? Robin helpt graag.

Neem contact op
Waarom?

Als geen ander weet Robin dat het toevoegen van capaciteit aan de arbeidsmarkt een must is voor de toekomst van de (huisartsen)zorg. Slimme digitale oplossingen en technische innovaties zullen het menselijke gevoel waar de zorg op draait nooit geheel vervangen. Om deze reden organiseert Robin in samenwerking met regionale huisartsenorganisaties zij-instroomtrajecten.

Wat is het?

Zij-instromers zijn zorgprofessionals met ervaring in een ander (zorg)domein en die graag willen starten in de huisartsenzorg. Deze vaak ervaren zorgprofessionals worden in 18 tot 24 maanden klaargestoomd om in de huisartsenzorg aan de slag te gaan.

In zij-instroomtrajecten zoekt Robin eerst samen met de regionale huisartsenorganisatie naar voldoende werkplekken bij de aangesloten huisartsenpraktijken. Zodra deze plekken gevonden zijn, kan de opleider starten met het opleiden van zij-instromers.

Gedurende de opleidingsperiode begeleidt Robin zij-instromers en vervult Robin de werkgeversrol. Hiernaast betaalt Robin de studiekosten en biedt, indien de praktijk een arbeidsplek beschikbaar stelt, loopbaanperspectief na afronding van de studie. De praktijk waar de zij-instromer wordt begeleid, heeft na de studieperiode altijd de eerste keuze om iemand direct en zonder kosten in eigen dienst te nemen als dat gewenst is.

Zij-instromers via Robin
  • Zorgvuldig geselecteerde zij-instromers met een zorgachtergrond die een bewuste keuze voor de huisartsenzorg maken.
  • Gezamenlijke inventarisatie van ge├»nteresseerde praktijken en kandidaten.
  • Werkgeverschap door Robin geregeld gedurende de opleidingsperiode (18-24 maanden).
  • Robin betaalt studiekosten en biedt loopbaanperspectief na afronding van de studie.
  • Opleidingspraktijk heeft eerst de keuze om de zij-instromer na afronding van de opleiding in dienst te nemen. Er is hierbij geen sprake van een wervingsfee.
  • Bij te weinig aanmeldingen in de eigen regio worden groepen samengevoegd met een andere regio.